keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Turvallisempia järjestelyitä Huhtiniemessä

Hyviä uutisia! Kuusimäenkadun, Marssitien ja Helsingintien risteyksien muodostaman kokonaisuuden turvallisuutta on parannettu muuttamalla risteyksen väistämisvelvollisuuksia. Risteykseen on asetettu kärkikolmiolla väistämisvelvollisuus Helsingintieltä tulevalle autoliikenteelle, joka selventää merkittävästi tätä pyöräilijälle melko vaarallista risteystä.

Nämä muutokset on tehty ilmeisesti samalla, kun risteykseen rakennettiin Helsingintieltä oikealle Kuusimäenkadulle kääntyvälle autoliikenteelle "vapaa-oikea" -kaista. Pyöräilijän kannattaa kuitenkin edelleen olla erityisen tarkkana Kuusimäenkadulta Helsingintielle menevän autoliikenteen suhteen (kuvassa punainen nuoli): autoilija ei välttämättä huomaa Kuusimäenkadulta Marssitielle etenevää pyöräilijää (sininen nuoli) vaikka onkin tilanteessa pyöräilijään nähden väistämisvelvollinen.
Uusi kolmio näkyy kuvan punaisessa ympyrässä. Nuolet kuvaavat vaarallista pyörän ja auton kohtaamista. Helsingintie jää kuvassa kuvaajan selän taakse.

Kääntyvän autoilijan on väistettävä niitä kävelijöitä ja pyöräilijöitä, jotka ovat ylittämässä sitä tietä, jolle hän kääntyy. (Lähde: Liikenneturva)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti