perjantai 13. helmikuuta 2015

Kielletään pyöräilyLappeenranta on jo pitkään kärsinyt väärin tehdyistä, jopa vaarallisista katutöiden aikaisista pyörätiejärjestelyistä. Liian usein pyöräily on unohdettu kokonaan tai tehty muuten vaan mahdottomaksi.

Helmikuun 2015 alussa vesijohto alkoi vuotaa Tyysterniementie 11:n kohdalla, kuten Lappeenrannan Energian 5.2. päivätty tiedote kertoo.

Keskiviikkona 11.2.2015 tiedustelin kaupungin katuisännöitsijältä ja tiemestarilta Tyysterniementie 11:n puutteellisissa liikennejärjestelyistä. Tyysterniemenkatu 11:n edustalla kulkee pohjoisiin kaupunginosiin johtava pyöräilyn pääreitti. Pyysin erottamaan pyörätien ajoradasta aidalla koko työmaan matkalta kuten Lappeenrannan katujen ja puistojen käytön ohjeet ja ehdot vaativat, ja tiedustelin, kenen työmaasta on kyse. Lisäksi vaadin laittamaan monttujen aitaukset kuntoon, sillä ohut puomi ei edes Lappeenrannan omien ohjeiden mukaan riitä syvän montun suojaukseksi. Ajoradalla toinen ajosuunta oli merkitty väistämisvelvolliseksi, mutta tie ei kuitenkaan ollut olennaisesti kaventunut ja autojen nopeudet olivat ennallaan. Surkea tilanne käy ilmi alla olevista kuvista:
Heti seuraavana päivänä, 12.2. sain katuisännöitsijän vastauksen. Siinä kerrottiin ainoastaan, että kysymyksessä on Lappeenrannan verkonrakennuksen työmaa, itse liikennejärjestelyihin ei otettu kantaa.

Tänään, 13.2.2015, kuljin työmaan ohi ja totesin, että ongelma oli ratkaistu kieltämällä pyöräily liikennemerkeillä. Etelästä päin saapuvan pyöräilijän osalta on epäselvää, ulottuuko pyöräilykiellon vaikutus myös ajoradalle, mutta pohjoisesta tuleva pyöräilijä voi täysin laillisesti jatkaa matkaansa ajoradan oikeassa reunassa.


Lopuksi lainaan vielä kappaleen kaunista tekstiä Lappeenrannan www-sivuilta:

Lappeenrannassa on helppo pyöräillä, yhtenäistä pyöräilyverkostoa löytyy kaikkiaan 95 kilometriä. Pyöräreitit ovat nyt selkeällä kartalla, pyöräilytapahtumia riittää ja opasteet vievät eteenpäin. Lappeenranta tähtää vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti