tiistai 18. kesäkuuta 2013

Valtakadulle muutoksia

Etelä-Saimaa uutisoi tänään 18.6 otsikolla "Pieniä parannuksia luvassa" Valtakadun pyörätien muutossuunnitelmista. Lyhyesti referoiden:
  • Valtakadun sulkuviivapyörätien merkinnät ja pinnoite ovat rapautuneet kelvottomaan kuntoon
  • Nykyinen ratkaisu poistetaan ja maalauksilla erotettu yksisuuntainen pyöräkaista perustetaan molemmille puolille katua.
  • Uudet järjestelyt tehdään heti kun katu voidaan maalata ja se voidaan maalata heti kun asfaltti on uusittu. Arvio on vielä kesäkuun aikana.
Tämä on hyvä uutinen! Kauan on tuohon kylän vilkkaimpaan kohtaan odotettu lain mukaista pyörätiejärjestelyä. Jäämme innolla odottamaan miten uudet pyörätiet toteutetaan.

Valtakadun kehittämisen lisäksi uutisessa kaupungin suunnittelusta vastaavat virkamiehet kertovat pyöräteiden kehittämishankkeista. Jutun mukaan tarkoitus on ensivaiheessa tunnistaa ns. pyöräilyn pääväylät ja kohdistaa sitten parannustoimenpiteitä näille väylille. Lisäksi myös pyörällä liikkuvia kaupunkilaisia kuullaan suunnittelussa aiempaa enemmän.

Hyvä homma. Tiedottamisen ja osallistamisen avulla suunnitelusta tulee läpinäkyvämpää ja paremmin pyöräteiden käyttäjiä palvelevaa.
Huhtikuussa napattu näkymä Valtakadulta. Kohta tilanne paranee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti