maanantai 12. elokuuta 2013

Muinaismuistopyöräily 2013Päivitys 4.9.2013
Jotta saatte aikataulusta paremman käsityksen, nostan vielä tuolta retkimonisteesta aikataulukon tähän blogiin näkyville, kas näin:

Viitteellinen aikataulu
Pyydän ymmärrystänne jos retkellä emme jostain syystä pysy tässä aikataulussa. Matkanopeuden ja luentojen keston arvioiminen on vaikeaa näin etukäteen. Lisäksi huomaan, että kärsivällisyyttä tarvitaan myös tämän blogipostin lukemisessa. Päivitykset tekevät kokonaisuudesta hieman sekavan.-----------------------------------------------
Päivitys 2.9.2013
Muinaismuistopyöräilyä voi seurata myös Twitterissä. Tästä saattaa olla hyötyä lauantaina  heille, ketkä haluavat liittyä mukaan kesken matkan. Twitterin kautta tulen viestimään siitä missä mihinkin aikaan mennään.
https://twitter.com/Muinaismuistopy-----------------------------------------------
Päivitys 1.9.2013
Tervehdys,
Vartti uutisoi tänään Muinaismuistopyöräilystä otsikolla Pyörällä pitkälle historiaan. Toivottavasti tämä massiivinen julkisuus innostaa porukkaa massoittain mukaan retkelle ensi lauantaina! Lupasin aiemmin julkaista lisämateriaalia retken kohteista ja sisällöstä. Täältä pesee.

Retkimoniste
Retkimonisteesta tuli aikamoinen pumaska. Monisteessa mainittuja asioita tullaan retkellä käymään läpi vaihtelevalla tarkkuudella. Voitte tutustua monisteeseen ennen tai jälkeen retken syvällisesti tai pinnallisesti tai jättää tutustumatta. Monisteen voi myös tulostaa retkelle mukaan. Ja jos joku asia todella herättää mielenkiintosi, monisteen lopusta löytyvistä lähteistä löytyy lisää tietoa. Lähteitä voi kysellä kirjastosta tai vaikka allekirjoittaneelta. Eikä siinä vielä kaikki, laitan tähän alle linkit muutamaan kirjoitukseen jotka syventävät retken kohteiden kuvauksia vielä lisää.

Vaateranta
Pontuksen kaivanto
Kuivaketveleen linnavuori

Lopuksi: tämä kaikki on heille ketkä iltalukemista tarvitsevat ja haluavat asioihin syventyä. Retkelle voi hyvin osallistua myös ilman mitään ennakkolukemista.
t.Matti--------------------------------------
Alkuperäinen kirjoitus:


Syyskuun 7. päivä 2013 järjestetään Lappeenrannan ja Taipalsaaren alueella muinaismuistopyöräily.  Tapahtuman tavoitteena on kaikille sopivan pyöräretken muodossa tutustua alueemme maanpinnanmuotojen syntyyn, muinaisiin asuinpaikkoihin, arkeologisiin löydöksiin ja vanhoihin ihmisen tekemiin kohteisiin.  Arkeologian ja muinaisjäännösten asiantuntijana retkellä toimii Etelä-Karjalan museon amanuessi Jukka Luoto. Järjestelyistä ja maantieteen puheenvuoroista vastaa allekirjoittanut.

Add caption
Retki alkaa klo 10:00 Lappeenrannan Satamasta ja päättyy samaan paikkaan n. klo 16. Pyöräilylle kertyy matkaa noin 45 kilometriä ja vauhti pidetään hyvin maltillisena. Osallistujien on otettava mukaan omat juomat ja eväät sekä säänmukainen varustus.

Lisätietojen kyselyt osoitteeseen mattipesu(at)gmail.com

Näkymä Linnavuorelta


Retken kohteet ovat seuraavat:
  • Aloitus satamasta
  • Vaateranta (Vaaterannantie, Taipalsaari). Täällä käydään läpi Vaaterannan ja Taipalsaaren kirkonkylän lähellä sijaitsevan Mammonniemen löydöksiä
  • Taipalsaaren Linnavuori (Linnavuorentie, Taipalsaari). Tutustutaan tämän ja muiden linnavuorien historiaan.
  • Linnoitus, Lappeenranta. Pysähdytään satamassa, huomioita linnoituksesta. Mahdollisuus pullojen täyttöön ja muiden säiliöiden tyhjentämiseen. 
  • Murheistenranta (Murheistenrannantie, Lappeenranta). Tutustutaan Murheistenrannan löytöjen historiaan. Samalla käydään läpi alueen maanpinnan muotojen syntytarina. Mahdollisuus wc-käyntiin.
  • Pontus (Muukontien ja Pontuksenkadun risteyksen tienoilla, Lappeenranta). Katsaus Pontuksen kaivannon historiaan. Keskustelua ja retken päätössanat.
  • Takaisin satamaan tai kuka minnekin.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan ja kuten sanottu, aikataulu on laadittu erittäin maltillinen pyöräilynopeus huomioiden. Tarvittaessa voidaan luoda pidempää reittiä kulkeva nopeampien pyöräilijöiden ryhmä jos halukkuutta sellaiselle on. Tulen laatimaan retken kohteita ja puheenaiheita tarkemmin esittelevän materiaalin joka tulee saataville tämän nettisivun kautta lähempänä ennen retkeä. Tarkkailkaa siis tätä blogikirjoitusta ja huomioikaa, että kirjoitus saattaa "vajota" blogin etusivulla alaspäin uusien kirjoitusten myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti