perjantai 23. toukokuuta 2014

Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijäksi Annika Lönnroth

Vuoden työmatkapyöräilijöinä palkitut Reijo Kolehmainen, Annika Lönnroth ja Marko Mustikainen

Lappeenrantalaiset pyöräilyvaikuttajat valitsivat  Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijäksi 2014 luokanopettaja Annika Lönnrothin.    
Annikaa esittäneiden vetoomuksina olivat, että  "hän on omalla hyvällä esimerkillään kannustanut liikumaan muitakin työmatkat pyörällä. Hänen mielestään pyöräily on erittäin hyvää hyötyliikuntaa, antaa virkeyttä työpäivään ja hän on säästynyt kaikista flunssistakin tuon hyvää peruskuntoa antavan pyäräilyn ansiosta. Satoi tai paistoi, oli pakkasta vaikka 30 astetta, niin hän on mennyt pyörällä töihin. Ikinä hänellä ei ole ollut mitään hienoja polkupyöriä vaan vaatimaton polkupyöräkin on kelvannut hänelle. Ja omalla esimerkillään polkee pyöräilykypärä päässä. Siinä oppilaatkin oppii, että pyöräilykypärä pitää olla päässä, kun liikkuu pyöräillen. Ja harrastuksiinkin voi mennä pyörällä, eikä aina siten tarvitse olla autoa".

"Näillä valinnoilla halutaan tuoda esiin henkilöitä, jotka edistävät pyöräilyä pyöräilemällä itse ja toimimalla samalla toimimalla esimerkkinä muille. Kampanjalla halumme myös kannustaa ihmisiä lisäämään liikkumista ja samalla vähentävän autoilua työmatkaliikenteessä", sanoo valintaryhmän  pj. Juhani Sirkiä.  

Valtakunnallisella ja Lappeenrannan omalla paikallisella kampanjalla halutaan tuoda esiin pyöräilyn niin henkilöön itseensä kuin ympäristöönkin kohdistuvia positiivisia vaikutuksia. Ennen kaikkea pyöräily on hauskaa ja helppoa, kohottaa kuntoa sekä säästää ilmastoa ja on edullista.   Valitsijaraati totesi, että ehdokkaiden määrä ja laatu ilahduttaa joka vuosi ja osoittaa, että pyöräilevät työkaverit huomataan ja heitä arvostetaan.
Annika Lönnrothin ohella kunniamaininnan palkintoineen saivat vastaanottaa myös säännöllisesti työmatkansa UPM-Kymmenen tehtaille pyöräilevä Marko Mustikainen ja Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen, joka kuuluu kovin harvaan työmatkansa pyöräilevien yritysjohtajien joukkoon kaupungissamme.
Saimaan Latu ry:n puheenjohtaja Sulo Tuuliainen muistuttikin puheessaan, että työpaikkojen esimiehet ja työkunnosta vastaavat ovat jatkossa avainasemassa kun pyöräilyn  kulkutapaosuutta pyritään lisäämään kaupungissamme.
Valintaraadin puheenjohtaja Juhani Sirkiä on aktiivinen pyöräilijä


Vuoden työmatkapyöräilijää olivat tänäkin vuonna ehdottomassa  työkaverit, naapuri, ystävät tai kotiväki. Valitsijaraadin muodostivat Juhani Sirkiän (pj.) johdolla Saimaan Ladun edustajat Sulo Tuuliainen ja Tomi Lapinlampi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti