sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kielletään pyöräily, osa 3

Tällä kertaa Lappeenrannassa kielletään pyöräilyä pyöräilyn pääväylällä. Se on käytännössä helppoa: jätetään pyöräilyn sallivat kilvet (422, 423, 424 tai 425) laittamatta paikalleen ja saadaan näin aikaan jalkakäytävä.

Valtakadun liikenneympyrässä pyöräilyn pääväylä siirtyy ajoradalle.
Valtakadun ja Lappeenkadun välillä ei saa pyöräillä pyöräilyn pääväylällä. Valtakadun ja Oikokadun välillä pyöräily on sallittu vain toiseen suuntaan. Vallitsee siis tilanne missä valtakadun pyöräilyn pääväylältä ei pääse pyörällä etenemään  kuin taluttaen tai ajamalla lähes täyden ympyrän ajoradalla. Ajoradalla ajaminen voi sinänsä olla hyvä idea mutta tässä tapauksessa ajoradalla ajaessaan ei saa autoilijoilta sympatiaa pyöräteiden kulkiessa ympyrän laidalla.

Pyörätie- määräysmerkki puuttuu, sama homma toistuu kuvaajan selän takana.

Parikymmentä metriä ympyrästä länteen kohdataan seuraava ihmeellisyys. Pyörätien jatkeeksi maalattu suojatie päättyy jalkakäytävään (kuvassa punainen nuoli) ja samaa puolta jatkuva pyörätie katkeaa julkisivuremonttiin joka varaa koko pyörätien telinetavaran varastoksi (kuvassa oranssi nuoli). Pyöräilyn pääväylä siis siirtyy ajoradalle koska jalkakäytävällä ei saa ajaa ja telinetavaran seassa ei etene edes läskipyörällä.
Myös vanhan teatterin edessä Valtakadulla pyöräilijä väylä katkeaa.

Katutöiden aikaiset pyöräteiden väliaikaisjärjestelyt sekä työmaiden viimeistely eivät ole täälläpäin niitä parhaiten omaksuttuja asioita ja nyt on onnistuttu möhlimään samalla alueella monta kohtaa.
Pyöräilyn pääväylät ovat määrittelyn mukaan "selkeitä, ne koetaan jatkuvana ja reitti merkitään näkyvästi liikennemerkillä tai pyörätien jatkumisesta kertovalla opastemerkillä".

Määrittely ei kohtaa todellisuutta.

1 kommentti: