torstai 30. heinäkuuta 2015

VirkamiespyöräilyAlikulkutunneleihin on maalattu hyviä keskiviivoja
Lappeenrannan kaupunki kutsui pyöräilynedistämistyöryhmän jäsenet yhteiselle pyöräretkelle, joka poljettiin keskiviikkona 29.7.2015. Idea retkeen lainattiin Helsingistä, jossa on järjestetty jo parikin pyöräretkeä paikallisen Rakennusviraston kanssa.

Retkelle lähdettiin kaupungintalon pihasta, ja heti ensimmäisenä kokeiltiin pyöräntalutusputkea. Matka suuntautui länteen kohti yliopistoa, josta palattiin Uus-Lavolan ja Rakuunamäen kautta Lappeenrannan linnoitukseen.

Retken tarkoituksena ei ollut pyörätieverkon katselmointi, mutta muutamassa paikassa pysähdyttiin ihastelemaan tai kummastelemaan pyöräteiden paikallisia erikoisuuksia. Keskustelua herättivät mm. uudet keskiviivamaalaukset, näkemäesteitä aiheuttava kasvillisuus ja väistämissäännöiltään hankalat tasa-arvoiset risteykset pyöräilyn pääreiteillä. Osaan ongelmapaikoista lupailtiin korjauksia jo retken aikana.Kaupungininsinööri Pasi Leimi lisäämässä renkaisiin ilmaa.
Yliopiston tuntumassa pysähdyimme testaamaan vajaa vuosi sitten rakennettua LOAS:n pyöränhuoltopistettä. Käytimme huoltopisteessä vain pumppua, mutta muutkin työkalut näyttivät säilyneen erinomaisessa kunnossa.
Pyöräretken järjestyminen kertoo omalta osaltaan ilmapiirin muutoksesta Lappeenrannassa. Katutilaa kaupungin keskustassa on vähitellen alettu raivata autoilta ihmisten käyttöön ja kaupungin keskustaa ympäröivä pyörätieverkko on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Lappeenranta on nyt vuoden pyöräilykaupunki, mutta muutaman vuoden kuluttua aidosti pyöräilevä kaupunki mikäli hyvin alkanut kehitys saa jatkoa. Hito hyvä, kuten täälläpäin on tapana sanoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti