perjantai 23. marraskuuta 2012

Parempaan päin?

Valtakadun pyörätiellä, teatterin edustalla, on aloitettu tekemään pientä parannusta pyörätien merkintöihin ja reunakiveyksiin.

Uutta on siis kadun poikittain ylittävä pyörätienjatke sekä reunakiviin tehtävät muutokset. Toivottavasti reunakivimuutokset tehdään myös teatterinpuolelle katua. Mielestäni tämä työ on pieni osoitus kaupungin halukkuudesta laittaa asioita paremmalle tolalle, siitä kiitokset!

Kaipaamme kuitenkin tietoa suunnitelmista:
  • mitkä ongelmakohteet Valtakadun pyörätiellä ovat tälläisten "pienten" korjausten avulla parannettavissa, joita voidaan toteuttaa nopeasti ja lyhyellä varoitusajalla?
  • mitkä ovat isompia eli kalliimpia ongelmia ja siksi toteutetaan myöhemmin?
  • mitä kohteita ei aiota muokata ennen suurta koko Valtakadun aluetta koskevaa remonttia?
  • miten pienet ja isot korjaukset aikataulutetaan?
Minkään keskeneräisen ja siksi salassapidettävän suunnittelun perään en tässä huutele. Peräänkuulutan valmiita lyhyen  (~vuosi eteenpäin) ja keskipitkän aikavälin (pari vuotta) toimintasuunnitelmia julkisesti nähtäville. Tässähän on kyse julkisten varojen käytöstä ja toivottavaa olisi, että rahankäyttöä olisi jotenkin suunniteltu. Eiks je?

Tällä hetkellä kaupungin nettisivut tarjoavat hyvin vähän tietoa liittyen pyörätiestön kehittämiseen ja siihen liittyviin päätöksiin. Muutama dokumentti löytyy, jopa  Rambollin tekemä selvitys länsialueiden pyörätiestön ongelmista, mutta mitään jatkoa tai puhetta siitä miten raportin ongelmiin aiotaan puuttua ei ole nähtävillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti