perjantai 12. heinäkuuta 2013

Lupaus pyöräkaistoista

Kohta ne ovat täällä! Kauan odotetut pyöräkaistat! Valtakatuun on jo merkitty maalilla tulevien kaistojen paikat.

Myös Etelä-Saimaa uutisoi aiheesta. Kaistojen maalailun pitäisi tapahtua vielä heinäkuun puolella.

Blogi palaa aiheeseen kunhan kaistat ovat valmiit.

2 kommenttia:

 1. Hitaasti tuntuu mitään tapahtuvan. Ehkä merkintöjen tekeminen maalin sijasta Keski-Euroopan tietyömailta tutulla heijastavalla kohokuvioteipillä lyhentäisi toteutusaikaa nykyisistä vuosista jopa tunteihin.

  Mielenkiintoista nähdä toteutetaanko pyöräreitti siten, että Valtakatua itään ajava pyöräilijä joutuu siirtymään ajoradan toiselle laidalle tämän yhden korttelin matkalle. Luulisi, että tuollainen pätkä olisi voitu rakentaa ihan oikeaa ajoradan tasosta korotettua pyörätietäkin, vaikka väliaikaisratkaisusta onkin kyse.

  Toivottavasti asiaan todellakin saadaan parannusta pian. Hyvää onnea on tarvittu, että tuossa ei kai toistaiseksi ole mitään suurempaa kenellekään sattunut.

  VastaaPoista
 2. Pahoittelut kommentin hyväksymisen ja vastauksen viiveestä, kesän hitautta.

  Olin alkukeväällä mukana keskusteluissa joissa pohdittiin tämän väliaikaisen ratkaisun teknisiä mahdollisuuksia. Suurin ongelma, ei-yllättäen, oli hulevesien ohjaaminen. Koska nykyiset kaivot ovat rotvallin reunassa, olisi korotetun pyörätien leventäminen nykyisestä pistänyt myös sadevesijärjestelyn uusiksi. Ja tämä olisi ollut liian kallista ja tarkoittanut varmaan kuukausien säätämistä alueella. On ymmärrettävää ettei kaupunki tälläistä projektia halunnut.

  Mutta maalit, teipit, värjätty asfaltti jne. Nämä konstit ovat käytössä ja niiden tekemisen ja ylläpitämisen ei pitäisi viedä näin paljon aikaa.

  Tänään ajoin autolla Valtakatua ja siellä vaikutti jotain valmista olevan. Se ansaitsee oman postinsa.

  VastaaPoista