tiistai 21. toukokuuta 2013

Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijä 2013 haussa

Lappeenrannan vuoden työmatkapyöräilijää etsitään jo kolmantena vuotena peräkkäin. Alla on virallinen tiedote asiasta mutta tässä alkuun tiivistettynä tärkein:
  • Vuoden työmatkapyöräilijä on kunniatitteli joka annetaan henkilölle joka pyöräilee aktiivisesti ympäri vuoden, kannustaa muita pyöräilyyn asenteellaan ja esimerkillään ja on varustein, tiedoin ja taidoin valmistautunut pyörällä liikkumiseen eri olosuhteissa ja tilanteissa.
  • Jos tunnet tai tiedät henkilön joka sopii ylläolevaan kuvaukseen, kirjoita vapaamuotoinen ehdotus 27.5.2013 mennessä osoitteeseen thehenkka@gmail.com. Kuvaa ehdotuksessa henkilöä ja syitä miksi hän olisi sopivin henkilö tittelin saajaksi. Raati tekee valintansa ehdotuksiin perustuen. Muista myös henkilön nimi, yhteystiedot ja työpaikka.
  • Vuoden työmatkapyöräilijä julkistetaan ja palkitaan torstaina 30.5.2013 klo 11.00 Lappeenrannan Satamassa, lasten leikkipuiston vieressä olevalla kahviolla.
 
Kuvan lähde: http://hannav.vuodatus.net

 TIEDOTE:
 ---------------------------------------------------------------------------
Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijää etsitään jo kolmannen kerran

Lappeenrannan kaupunki ja Saimaan Latu Ry valitsivat viime vuonna toisen kerran Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijän.

Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijä -kampanjalla halutaan tuoda esiin henkilöitä, jotka edistävät pyöräilyä pyöräilemällä itse ja samalla toimimalla esimerkkinä muille. Kampanjalla halutaan myös kannustaa ihmisiä lisäämään liikkumista ja samalla vähentävän autoilua työmatkaliikenteessä.

Kuten viime vuonna niin myös tänä vuonna halutaan tämän paikallisen kampanjan kautta tuoda esiin myös
valtakunnallista Pyöräilyviikkoa, joka on 11.-18.5.2013.
 
Valtakunnallisella ja Lappeenrannan omalla paikallisella kampanjalla halutaan tuoda esiin pyöräilyn niin henkilöön itseensä kuin ympäristöönkin kohdistuvia positiivisia vaikutuksia. Ennen kaikkea pyöräily on hauskaa ja helppoa, kohottaa kuntoa sekä säästää ilmastoa ja on edullista. 

Kuka voi tulla valituksi vuoden työmatkapyöräilijäksi?

Työmatkapyöräilijän valintaan vaikuttavat useat eri seikat. Huomioon otetaan, että pyöräileekö henkilö itse säännöllisesti läpi vuoden työmatkoja, työmatkan pituus, ajankohtaan sopiva vaatetus, kypärän käyttö ja pyörän varusteista huolehtiminen olosuhteiden mukaan. Tärkeää on myös hyvän esimerkin antaminen muille sekä pyöräilyn hyvien puolien esiintuonti positiivisella tavalla ja tällä tavoin muita pyöräilemään innostava kannustaminen. Yleisesti ottaen siis kokonaisvaltainen pyöräilyn edistäminen. Valittavan henkilön tulee asua Lappeenrannan talousalueella.  

Ketkä valitsevat vuoden työmatkapyöräilijän
Vuoden työmatkapyöräilijää voi olla esittämässä kuka tahansa Lappeenrannan talousalueella. Valitsijaraadin muodostavat Juhani Sirkiän (pj.) johdolla Saimaan Ladun edustaja Sulo Tuuliainen ja lisäksi lappeenrantalaset pyöräilyaktiivit Matti Pesu ja Tomi Lapinlampi.  Lappeenrannan kaupunki on ilmoittanut jäävän pois valintaprosessista ja palkinnasta. 

 Löytyykö teidän työpaikaltanne ehdokas vuoden työmatkapyöräilijäksi?
Viime vuonna ehdotuksia saatiin yli sata ja ehdokkaitakin oli kaiken kaikkiaan lähemmäs 70. Valitsijaraadin jäsenet haastavatkin lappeenrantalaiset myös tänä vuonna vähintään yhtä innokkaasti mukaan ehdottamaan uutta Vuoden Työmatkapyöräilijää.

Ehdokas voi olla ison tai pienen yrityksen työntekijä, joka käyttää polkupyörää arjessa ja kulkee säännöllisesti aina mahdollisuuksien mukaan työmatkat pyöräillen.

Ehdokkaan työmatkan pituus voi olla 2 tai 20 kilometriä, pyöräilymatkan pituus ei ole valintakriteeri. Perusteluina ovat aktiivinen pyöräilyharrastus, toimiminen esimerkillisenä kestävän liikuntakulttuurin ja pyöräilyn puolestapuhujana.

-----------------------------------------------------------------------------------------
 

Ehdotukset tulee lähettää 27.5.2013 mennessä

sähköpostiosoitteeseen  
thehenkka@gmail.com
Mukaan ehdotukseen tulee luonnollisesti liittää ehdotetun nimi, työpaikka, yhteystiedot sekä lyhyt perustelu ehdokkuudesta.
----------------------------------------------------------------------------------------- 

Vuoden työmatkapyöräilijä julkistetaan ja palkitaan keskiviikkona 30.5.2013 klo 11.00 Lappeenrannan Satamassa. TILAISUUDEN AIKA ON MUUTTUNUT. Uusi aika ilmoitetaan pian.-----------------------------------------------------------------------------------------

 10 syytä pyöräillä

1.Pyöräily on hauskaa ja helppoa

2.Pyöräily kohottaa kuntoa

3.Pyöräily on hyvä apu painonhallintaan

4.Säännöllinen pyöräily edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia

5.Pyöräily vähentää sairastumisriskiä ja lisää elinvuosia

6.Lisää pyöräilyä – vähemmän kasvihuonepäästöjä ja puhtaampi ilma

7.Pyöräily on melutonta

8.Pyöräily on edullista

9.Pyörä on nopein kulkuneuvo lyhyillä (alle 7 km) matkoilla

10.Pyöräilijä on vapaa ja riippumaton aikatauluista ja ruuhkista 


 Lisätietoja:  
Juhani Sirkiä, p. 040 5725530,  juhani.sirkia@quicknet.inet.fi 
Sulo Tuuliainen, sulo.tuuliainen@luukku.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti